tab

 photo home.jpg  photo home1.jpg  photo home2.jpg  photo tab1-1.jpg
Showing posts with label Birthday celebration. Show all posts
Showing posts with label Birthday celebration. Show all posts

Tuesday, October 21, 2014

Dairi Hamil Ku : Minggu 30 - 31 ~ Welcome 3rd Trimester! & RegisterFPP @ Hospital Selayang.


Minggu 30
Alhamdulillah Syukur...masuk third trimester dah kita.
Baby makin aktif, dan pinggang mummy pun makin sakit... heee :D
Minggu nie semua berjalan lancar..

Okay. Let's start with...
Happy BirthDay daddy-to-be!
Da 3series da yea awak.
Dulu ingat lagi awak kata umur 3series baru awak nak kawen.
Haaa..sekarang, 3series awak nak jadi daddy da taw.! ;p
Sempat lagi buat 'something' kat husband.
Disebabkan dia tak de time bila nak ajak ke mana², kita bagi di rasa muda 16 tahun katanyaaa haha!
Sekarang semua dihujung jari. Click search kat IG tue, semua nak, semua kuar. haha.
Sekarang service hantar² bunga nie banyak jugak kat IG nie.
#sayajualbunga #kualalumpurflorist #chocolatebouquet #surprisedelivery
Haaa type jee..
Macam kita, survey punya survey...kita  decide untuk hire 'Love Chapters Florist' IG dia.
tengok hasil makcikbunga nie macam best jee.
free delivery untuk kL dengan pJ.
lain² ada additional charge.
And latest, makcikbunga nie bole juga delivery bunga ke seluruh m'sia dengan khidmat poslaju dan dikenakan kos rm30 sahaja..packaging dalam kotak.
So, for more info..bole la stalk IG makcikbunga lovechaptersflorist ya. ;)

Hujung minggu kita, tak kemana pun..tak balik kampung pun untuk raya haji.
Sambut bersama family di Shah Alam ja..

Sabtu tue usha IG, Marissa Shoppe buka separuh hari.
sebab husband kita kerja separuh hari, kita ajak mak ayah dengan adik kita pi kedai tue kat section 20 jee pun. Kita rembat papa bag by simple dimple, tunku baby dan krim herba tropika.

papa bag worth rm89
tunku baby rm10
& krim herba tropika rm35
*papa bag tue request by encik husband, so I think he willing to carry meratalah bag tue kan. hehe*

Kemudian, balik dari Marissa shoppe..shopping kat Giant untuk raya esok dan balik rumah, kita main masak² la yea. hehe.
Malamnya kita celebrate birthday package *kita panggil* haha.


Seronok kan groufie :D

Esoknya, pepagi gi solat raya..tapi kita tak pegi, tidak kelaratan disebabkan sakit pinggang ya amat.
Jadi kita prepare makanan kat rumah.
Lepas makan, apa lagi..family potrait lah.
Raya puasa hari tue tak berkesempatan.
Petang tue kita booked tv untuk tengok telemovie 'kerana terpaksa aku relakan' kat tv3.
haha kena booking okay.
Sebab apa excited nak tengok?
Haaa jeng jeng jeng.. *zip mulut* nanti korang akan tahu kenapa, bila baby da keluar nanti. hehee :D

Lepas habis cerita, tetiba husband ajak keluar pegi One City.
sekakang kera jee dari rumah, tapi tak berkesempatan menjejak kaki lagi.
Sampai² terus naik roof top.
bapak seram naik lift dia. dah la transparent, tinggi plak tue. dalam hati duk fikir bila nak sampai sambil pejam mata tipu². kikiki.
Dah habis pose², baru jejalan dalam mall.
*mujur bawak camerawomen hehe* bole laa dia melayan kakak dia nie :D


Siap ada pelangi taw background belakang tuh ;p
kat roof top nie nampak klcc & menara kL. cuaca cerah petang tue semua clear je nampak.
aku bukan bole tengok pemandangan macam niee rasa nak duduk lama jee menikmati =D

kalau malam mesti lagi clear 'gayat' dia. haha!
ha nie gamba dari dalam mall, terfikir jugak kan kalau orang pakai skirt, agak agak orang bawah bole teropong tak? :p
 Lepas pusing² mall, kebetulan lalu depan evelyn's chocolate house.
husband ku terus tarik tangan aku masuk. *senyum sampai tinge :D*


 

Evelyn's nie menu dia lebih kurang sama dengan dip dip.
tapi beza yang terang tang tang adalah harga dia.
price is more cheaper than dip dip.
Agak² kalau kempunan bila tengok dip dip tue time tengah² bulan, haa bole la cari evelyn's nie :D
Tapi dip dip more 'exclusive' rasa dia & more variety. Evelyn's nie baru..mungkin diorang nak survey market dulu kott...

 Minggu 31
Okay minggu nie banyak cuti.
Isnin public holiday, 
Selasa kerja,
Rabu cuti balik sebab nak register FPP & first appointment dengan Dr. Roslan kat hospital selayang .
Khamis just amek time sleep  pagi tue sebab ada check-up kat klinik desa selayang baru, then pergi kerja.
Jumaat kerja.
ha! sekejap jee habis minggu nie walau dua hari je pun cutinya tapi sempat laa larikan diri dengan kerja yang menanti *sigh. rasa macam malas jee nak pi kerja jee waktu² nie. eyh! :p* 

Okay cite pasal fpp kat hospital selayang nie..
Appointment kita pukul 9am.
Register kat kaunter, isi borang..buat pembayaran.
for first timer, sediakan rm181 ya.
rm60 for consultation + rm51 for scan + rm20 for urine test.

Lepas register, nurse suh pi toilet then amek berat & bp.
lepas tue duduk tunggu no. sehingga dipanggil.
So, the lucky no. on that day is...
m

Orang ketiga..tapi nurse kat kaunter kata orang no. satu & dua tak datang kaunter lagi.
haiyoo..
tunggu punya tunggu pukul 9:45am baru no. dipanggil ke bilik 15..
Macam biasa, sesi pengenalan diri..kemudian dia belek² buku kita dan cakap 'so far tak de masalah'.
dia suruh baring for scanning...
Kesimpulannya, first time kott..tak banyak nak sembang dengan dr. roslan..hehe.

Keesokkan harinya..check-up kat klinik,
amek result mgtt hari tue..alhamdulillah result kali kedua nie okay. Yeay! syukur..
as always, check hb, bp, check jantung baby..lepas tue nurse tekan perut check kedudukan baby kott..
Then, turun dari katil, tetiba nurse suh duduk kat kerusi patient kena cucuk.
'meh duduk sini, kita cucuk sikit' kata nurse, aku 'eyh. kena cucuk ke harini?'
*blurr jap!*
'Aah, kalau awak tak kena hari nie..nanti kalau awak mengandung kali kedua ketiga kena cucuk dua kali. kalau anak pertama awak cucuk dua kali, nanti mengandung kali kedua dan seterusnya awak kena cucuk sekali jee. haa mana awak nak?'
Jadi aku pun jawab 'Ohh..macam tue rupanya..okay bole laa cucuk. haha.'

Sakit weyhh. sampai sekarang nie masih terasa kalau ditekan tempat cucuknya.
yang first tue tak de plak rasa sakit macam nie.
*pelik*
Lepas kena cucuk tue..baby aktif plak dia.
apa lagi geli geleman rasanya.
Mungkin first time kot..aku rasa dia aktif semacam nie.
kita duk laa gosok² usap² baby..dia macam tak hirau jee..
Sampai aku mintak tolong encik husband gosokkan sekali sebab aku nak gosok bahu aku menahan sakit dek penangan kena cucuk nie. *erk*
Satu hari tue jugak laa dia aktif. aku tak berapa nak selesa.
Naik tangga hari tue pun aku banyak pit stop. haha.
Esok harinya bangun tido baby aktif tapi tak laa seaktif semalamnya. hehe.
Tapi kesimpulannya, lepas kena cucuk tue, baby dalam perut ku da makin aktif.
Alhamdulillah..
=)

Nak cite pasal checklist sikit.
Sekarang dah tak bole lenggang dengan tab.
sebab dalam tue semua belanja, checklist baby, mummy baby..segala²nya dalam tue.
haha. takpela kan sekarang ada orang bole bawak handbag mummy. huhu.
Dulu tak paham kenapa pakwe bawa hbag makwe.
Bila suh mr.berg bawak hbag kita dulu, dia tak mau.
Dia kata bila dah pregnant nanti baru dia bawakkan.
So now, no excuses! hahaha! *gelak jahat* :p

Semalam, kita ajak boipren a.k.a husband kita dating.
kita stress laa kerja sekarang.
dapat sejam dua jam berjalan tengok baju baby pun cukup dah hehee.
*ngade*
Tak pe kan ngade sekali sekala.. :p
Sorry abang. kita tahu & faham abang busy..
Thanks  for being patience on me.
I love you abang.
*ngade nie datang tak selalu taw =) *
Dating semalam kita rembat baju baby lagi. Hehe.

Nota kaki
• Weight in week 31 : 73kg 
• Baby weight : 1.8kg
• Next appointment (kk) - 23Oct, (hS) - 5Nov.

Friday, February 7, 2014

Mrs.Beberg 26th @ 360 Atmosphere & Manhattan with ♥

Assalamualaikum

Hye!

Dah tambah satu tahun dah kita...
Haaaa macam biasalah,
blog pun da bersawang 
disebabkan komitmen kerja yang bertambah.
Nak berblog pun dah tak berapa nak sempat.
Tapi nak jugak tempek entry nie kat sini untuk kenangan anak cucu akan datang 
amboi! haha. ;D

Pagi 3hb Febuari, 
celik mata..bangun dari tido, 
Suami ku seakan menunggu mata ku celik dari lena..
Memberi senyuman, memberitahu petang ini kita ada dinner date.
Aku senyum seakan bermimpi..betul ke nie aku dah bangun?
*cubit pipi* eyh! betul dah bangun dah aku nie..
terus membalas senyum dan jawab okay pukul berapa nak siap?
hahaha! terus excited.

Tunggu punya tunggu,
Siapkan semua kerja rumah..tengah hari makan bihun sup jee..iron baju bagai..
Pukul 4 terus bersiap.
Biasalah, sejam lepas tue baru keluar rumah.

Okay here we gooooo...

Sampai sudah!

Sampai sana dalam pukul 5.30 macam tue.
Raya cina, kL lenggang sikit.. =D

Ini mini teater.
Ada kerusi, aircond yg sangat sejuk dan
screen yg akan memaparkan macam mana menara kL ini dibina.
Yang saya perasan,
semua yang masuk, disebabkan aircond dia..
bukan nak tengok pun screen tue.
kikiki. =D

Okay! session kami untuk ke tower,
pukul 6.30 sampai 9.00 malam untuk restaurant 360.
Sebelum tue kami berlegar-legar area kawasan situ.
al maklumlah first time datang. haha.
Nama je hari-hari masuk kL, tapi pergi balik kerja je lah.

Ini tiket kami.
Pukul 6.02 kami dapat tiket dan terus ke lift.
Nak naik lift pun kena beratur okay..
dan nak naik lift bukan kita suka suka tekan nak pergi tingkat tingkat mana macam public lift.
Staff menara yang akan touch kad id dia then baru bole
tekan button nak ke floor mana.

Lift nie dia terus je naik ke atas..cuma behenti di 4 tingkat sahaja iaitu
TH01 - Observation deck.
TH02 - 360 Atmosphere restaurant.
TH03 - Megaview banquet deck. 
TH00 tue tak pasti..mungkin untuk staff punya tingkat.
sebab takde orang behenti pun kat floor tue. 
heeeee =D

This is the first picture yang di snap!
haaaa..masa nie masih terkesima lagi melihat pemandangan.
SubhanaAllah chantek amat view nyaa!
Mintak kat suami suh bawak pi bukit ampang jee untuk tengok view kL,
tapi dia bagi ini haaaaa 
apa lagi senyum sampai ke telinga laaa =)


 


Okay gambar makanan yang sempat di snap petang itu..
haaaaa nampak tak nampak tak yang aku obses dengan view dari makan.
Haha! first time tuee..
Tapi bila teringat yang ada makanan, baru berdiri pergi amek.
tak silap tiga kali bangun je dari kerusi sebab sayang terlepas pemandangan.
haha. nampak macam kelaka, tapi ini lah saya! =)



 Itu Times Square!


Okay hari dah nak gelap dah.
Lampu pun da buka sikit².


Honestly, aku suka gambar nie.
time nie memang aku tak bangun lah dari kerusi..sambil berputar tue puas aku snap gambar.
tapi bila teringat ada lebih kurang sejam je lagi..
terus pi amek dessert, sambung makan.
Rambang mata beb pilih kek dia yang chomel² tue. haha.!






Tengok penuh pinggan aku amek kek.
sebenarnya ada satu pinggan lagi, tapi letak kat depan suami..hehe
Time lepas duduk je dari amek dessert nie..muka suami macam semacam jee haha.
muka macam tak kena..ajak makan sikit pun dia tak mau.
Aku pulak jadi pelik..tapi aku main selamber jee makan nyum nyum haha.
terfikir juga..da kenyang ke laki nie? ai macam pelik..tapi aku buat donno jee.

Sambil menikmati kek dan pemandangan,
kedengaran bunyi piano, lagu pun ala-ala romantik² gitu.
Tiba², alunan piano bersama² lagu besday kedengaran.
Aku tak sempat nak pandang muka suami,
ada staff bawa plate nie ke arah ku..
HAHAHA! malu gilersss. kiri kanan meja mat salleh kottt...
mujur lighting malap²..kalau tak nampak laa muka aku merah padam.
Masa tue baru aku tengok muka laki aku seronok.!
ini helah dia rupanyaaa...



Happy birthDay to me.. :)
Moga aku menjadi insan yang lebih baik di dunia dan di akhirat.

Night view.
Gambar buat kenangan sebelum balik, 
tak taw laa bila lagi nak naik lepas nie kann ;p
Kemudian kami ke Observation deck.


Serious nampak orang tengah kerja dalam bangunan klcc tue.
Pastue teropong punya teropong ternampak dua orang budak tengah 
tengok tv kat hall rumah atau hotel (not sure) tapi kelakar giler gelagat mereka. 
Fyi, teropong nie tak bole zoom in, zoom out.
cuma bole ke atas, bawah, kiri dan kanan jee bole :D
Tak lama kami di observation deck,
sebab rushing nak balik, esoknya kerjaa lalalala.

Bye menara kL, hope we meet again =)

Okay nak tempek cerita celebrate dengan family pula.
kat Manhattan Pyramid.
Masa masuk, terang berderang lagi..
tetiba bila makanan dah sampai ke meja..start je makan,
blackout pulakkk haha!
makan kau dalam gelap.

The menu.
haha nampak tak serai dalam air tuee.?
sedap weyhhh.. tapi tengok orang jugak laa kot.
aku nie memang giler tomyam.
Lemongrass juice nie dia mix dengan aloe vera..so it taste good.

 haaaa ala ala candle light dinner gitu :D

 Staff beri satu lilin untuk setiap meja,
lepas tue diorang sibuk nyanyi hapy besday hapy besday,
happening betul staff manhanttan pyramid nie..
Pastue time dia hantar lilin ke meja kami, bole pulak ayah aku pecah tembelang bagitahu 
'actually we're celebrating her birthday tonight' kat staff mat salleh pompuan nie..
dia terus panggil kawan² dia nyanyi lagi sekali lagi..
haiii mujur lighting lagi gelap dari kat menara.
*merah lagi pipi aku*

 Sempat selfie dengan mak n adik.
mak buat muka chomel pulak hihihi =D

Dear husband,
Thanks for the surprise and all the gift.. 
You're my best partner ever!
I ♥ you more and more and more.

Dear family,
Thanks for the dinner treat.
Kakak loves you so much mak, ayah, syamil and amy!
XOXO