tab

 photo home.jpg  photo home1.jpg  photo home2.jpg  photo tab1-1.jpg
Showing posts with label Engagement. Show all posts
Showing posts with label Engagement. Show all posts

Tuesday, March 26, 2013

Review 3 : E-day ♥ Vendor


Assalamualaikum w.b.t

Untuk entry nie saya nak share pasal vendor majlis pertunangan saya hari tuee :D

Pelamin & MUA
by
Wedding Ideas by Arief Shah
Facebook



 Official Photographer
by
Hijau Photography




Monday, March 25, 2013

Review 2 : E-day ♥ Hantaran

Assalamualaikum w.b.t

Hari nie nak buat review sikit pasal hantaran bertunang hari tuee :D

FYI, decoration hantaran saya kepada si dia niee.. 90% made by myself and the mix ideas with my bff yana & ned (thankyou darLings.!)
puas hati sangat² sebab dapat buat dengan jayanya.!
kena lah dengan temanya 'simple & nice' pun..

1. Baju melayu (for akad nikah)


2. Sampin songket (for akad nikah)


3. Coklat


4. Simi² eyh! Sumi² lahh haha


5. Cupcake

Cupcakes nie pula Ira, office-mate buat :) yummyumm.!
6. Buah-buahan


7. Sirih Junjung

Sirih junjung niee Ain, my office-mate yg buat dengan husband dia.. =D

Hantaran dia kepada saya pula :)

Cincin & Baju akad nikah
Sumi, Sirih junjung, Buah-buahan,
Cake & Coklat.
7 vs 7
=)
Thanks.!

Sunday, February 24, 2013

Review 1 : My E-day ♥

Assalamualaikum w.b.t

Fuh fuh fuh!. 
Berabuk dah blog nie..
Haish da tahun 2013 dah.. tapi blog masih 2012 lagi..
Maaflah yerrr busy skittt

Okay back to the title. 
Memandangkan ini first tajuk utk 2013...
Nak story pasal penutup tahun 2012 lah.!
hehe.

Nak review serba sedikit pada hari kejadian yang 
bertarikh 09.12.2012.

Firstly, Alhamdulillah majlis telah berjalan dengan lancar dan jayanya.

Sehari sebelum majlis, arief & jet datang untuk setting pelamin..
Memang plan nk buat pelamin mini² je..tak nak ganggu bilik sangat..
So budget untuk hias bilik tak kua langsung sebab guna apa yg dah ada.
*ermm cadar, langsir lagi..bunga2 bagai..macam da sama dengan, tak pun over limit je dengan budget mini pelamin nie*
So we decide buat satu area je utk hias² dan untuk simpan memori gamba bersama family & rakan² yg datang =D


Pagi hari kejadian, selepas solat subuh, jet & bo da pesan untuk buat sesuatu sebelum mandi dan selepas mandi..haaaa amek kau. Tak penah² tiba² pagi tue buat..tapi macam tak menjadi jeee sebab eyebag still ada..hahaha.! Sorry jet, sorry bo.! Mar TERtido lambat malam tue... 
*tutup muka*
Untuk korang yg baca nie. Jangan tiru cara ini kay.
Saya nie sebab macam tak nak bagi mak ayah letih buat kerja..itu yg saya menyemak kan diri walaupun diorg da suruh "kakakkkk pergi tido.!"

Selepas breakfast pagi tue dalam pukul 9 arief & jet datang..tapi saya suruh diorg makan skali dulu..
Then dalam 10 minit lepas tue photographer kami pulak sampai..
Saya terus menerus habiskan makan dan terus bersiap sedia untuk di siapkan....


Sementara di siapkan..sampailah keluarga sebelah ayah..keluarga sebelah mak da sampai sehari sebelum lagi.. Selepas tue pula ned & yana pula sampai..masa tue tengah tutup mata untuk di make-up kan..sedar² buka mata skit..EYH korang da depan mata..memang tunggu sangat² kedatangan dua orang sahabat nie.!
Diorg nie seminggu sebelum majlis da berkampung di rumah saya sebab tolong saya deco kan hantaran..

Orang kuat kiri & kanan saya.!

Time lepas make-up, berg bbm kata dia dah lepas tol USJ.!
OMG. time tue da macam debar dupdapdupdap..tp masih under control..
Debor tue sebab tak siap lagi..tak pakai tudung lagi...
terus la kelam kabut, terlupa terus nak debor.

Bila da siap je..haaa..ned & yana suruh "duduk mar, duduk."
Aku duduk pastue aku bangun..diorg tegur, aku duduk balik..then aku bangun..hahaha.!
Serious.! Baru terasa yang aku nak bertunang hari nie. *hamekkaw*

Dalam pukul 11, pihak lelaki sampai..time tue lagi kencang..tp relax lagi pengang tangan si yana..seram sejuk dah aku..pastue bila sembang² aku pun terlupa kejap..haha.!




Kemudian, bincang punya bincang punya bincang...

TIBA² jeng! jeng! jeng!

Diorang da panggil aku untuk keluar..
Haaaaaaa aku da macam "hah kena kua dah, apa nak buat nie"
Masa tue macam caye tak caye je
hahaha terkasima sekejap aku..
Bukan apa, ingatkan diorg bincang² tue macam buat mesyuarat panjang...
tapi tak. kali nie macam isu tak banyak kott untuk dipersoalkan..hahaha pandailah aku nie.

Kemudian mula lah acara sarung cincin..
*time nie nervous gilerr babe.!*


♥ with future mother & my lovely mummy.! ♥
Bila dah selesai tue biasa lah acara seterusnya ada yang teruskan acara makan & saya dengan acara gedix santai bersama²!

♥ my beloved family ♥ 
♥ with fiance family ♥
 ♥ with craziess cousin.! ♥
♥ cousin lagi.! ♥
♥ with Hanim ♥
*org kuat majlis. nampak je kechik taw.!*
♥ my beloved friends #bff ♥
♥ my school best friends #bff  ♥
♥ with izz, her sister & friend ♥  
♥ with DD, zura, dina & niza ♥
*will join this club soon very soon haha*
♥ with fiance friends (mada,ezha,shah& man)
♥ with Sya, my junior.! ♥
♥ with adik² kecil ♥ 
♥ with Opah, (jiran lama,dulu sy selalu temankan dia) & Shezz family.!
Eyh lupa plak gambar dengan encik tunang..
heheee.
Rasa da ramai yg tahu kottt
Introducing
taraaaaaaaaaa hahahaha.!

 My dearest fiance  
Dia lah sahabat, teman, cinta sejati saya.
Dia lah kawan susah senang saya selama perkenalan kami.
Dia lah kawan gado manja saya.
Dia lah segala²nya..
Doa saya semoga kami di panjangkan jodoh, 
dan disatukan hingga ke akhirnyaaa
In Shaa Allah. Aminnn~

Alhamdulillah pada tarikh ini, kami da engaged selama 2bulan, 2minggu..
plus minus 10week to go In Shaa Allah.
Doakan kami yea kawan²

Haaaa..cite pasal kawan² nie..
ermmm ramai jugak kawan² saya yg akan berkahwin satu bulan sama dengan saya.
Iaitu bulan Mei.!
Saya doakan agar uruskan korang semua berjalan lancarm dan semoga dipermudahkan..
Sama² kita berdoa yea kawan².
Dan rasanya tak terlalu awal kottt untuk saya ucapkan TAHNIAH kat korang yg bakal berkahwin dan tak lupa yg bakal bertunang juga..heee :D

P/s: Semalam, lepas solat Isyak di masjid, saya, ayah, adik & pakteh as saksi saya dah jumpa ustaz untuk sign dihadapan beliau untuk proceed kan borang permohonan nikah (perempuan) 2C & 2D. Maka, mestilah kan permohonan encik tunang pun da diluluskan kannn..kalau tak macam mana plak  saya isi borang tanpa permohonan nikah (lelaki). Alhamdulillah da settle satu hal..lepas nie ayah a.k.a wali saya akan settlekan untuk pergi ke PAID. Terima kasih ayah.


missbeberg 
*tak lama lagi jadi puanbeberg ke?*