tab

 photo home.jpg  photo home1.jpg  photo home2.jpg  photo tab1-1.jpg

Sunday, November 30, 2014

Dairi Hamil Ku : Minggu 38 ~ Hospital Bag, Wondermilk,BoatNoodle @Publika.


Sekarang nie tiap detik duk menunggu masa..haha.
Sakit² da mula terasa.
Dalam pada masa yang sama bag baby yang nak bawa ke hospital pun kena siap juga..

 
Pampers adalah wajib.
Botol susu spare, minyak herbanika, & baby oil.
Napkin sehelai, swaddle, handkerchief,
tak lupa barut.
2 rompers lengan panjang,
Mittens botties..
3 helai baju.
*lengan panjang, pendek, sua panjang pendek semua ada*
Ini bag baby utk beri pada nurse nanti.
Ada towel, toletteries, napkin, swaddle, pamper se, hah baju sepasang..

Bag baby nie da seminggu dah ada dalam kete..tapi bag mommy dia baru je settle semalam hehe.
Ai refer kat theoppositeofpink.blogspot for mama hospital bag.
Yang penting buku pink kemana-mana pun ai bawak.
Even nak pegi mall pun mesti selit, walhal  mummy bag tak ready lagi haha.
*buatnya betul, menggelabahlah daddy*

Semalam sempat daddy bawa mummy jalan for the last sebelum due..
Katanya nak bg mummy berjalan banyak,
Hah. Sampai daddy kena jalan dululah baru mummy sampai haha.

Asal plan nak ke H&M untuk cari baby cap. Hah gatal tangan lagi mummy kau niee..
So H&M yang berdekat dan tak masuk kL adalah di 1montkiara mall..
Lepas tue pulak terjebak tengok buy 3 for 2..
So terembatlah...
Dekat nak christmas nie kan banyak nowww sale nyerrr..
For the first time pegi 1montkiara nie..tak banyak pun outlet dia ada..restaurant pun tak byk choices.

So decide makan kat publika sebab ia 3km lebih jee dari 1montkiara..ikut waze yang akan bawa korang ikut jalan ceruk2 tue kejap je sampai.
Actually, try n error jee cakap kat suami nak cupcake kat wondermilk publika sambil buat muka chomel :p 
So dah jadi sebab nak ke publika semata cupcake, 
so suami pun tanya apa ada lagi kat situ utk makan..
teringat officemate kata sini ada boat noodle, 
jadi suami pun berkata "kita makan sini je lah yea" dia pula yang overexcited.

Da selesai serbu wondermilk, cari directory tak jumpa²..jadi google lah jadi mangsa.
Memula suami kata jum jalan kat bawah, terjumpa supermarket..nampak pulak buah² fresh.
Apa lagi, shake n take ada kat rumah..
Membeli-belah lah kat jap kat situ, 
rembat buah tembikai 50% off, buah anggur 50% off, dan buah kiwi 50% off jugak. Haha.
Apa yang tak 50% adalah ikan salmon.
Daddy teringin...lagi² color oren² freshie nampak gayanya.

Dah membeli, google punya google boat noodle di G3..berjalanlah kami.
Ai hanya membawa plastik wondermilk saje yea..cari punya cari tak laaa terjumpa juga.
Alih² suami berkata "abg jalan dulu..syg tunggu sini jap yea"
Aku pun tunggu la depan o'briens..
Rupa²nya depan lagi berjalan nyaaaaa haish panjang rupanya publika nie..
Sesampai di depan kedai, inilah keadaannya...

Beratuq bak hang....
Suami kata depan kita ada 10 nama lagi untuk tunggu meja.
A dengan semputnya..kasihannya ke suami yang dah kelaparan tue 
bertanya "takpe ke berg, kita tunggu nie..kalau tak kita masuk je kedai lain"
Dia pun kata "tak pe. Kalau tak nanti ntah bila mar dapat makan.."
Alamak aiiii..puas laa sesi pujuk memujuk..orang kasihan ke dia lapaa..dia kasihan ke kita pulaa..
Dalam setengah jam ke empat puluh minit juga menungu..dapat lah kami meja.. Alhamdulillah..

The menu
Muka orang lapar diatas
& sila abaikan muka semakin membelon dibawah tue :D

Apa kami order.?
Hambek 5+5+5+5
Air thai green tea dia sangat marvelous!!!
Siap tapau lagi.
Tapi memang selera kenalah dengan aku yang giler makanan thai nie.

Disebabkan kami tukar ke meja lain kerana order 20 bowl, makanya 3 bowl suami & 2 bowl isteri telah dirampas oleh waiter tue..jadi dalam gamba diatas tak cukup 20 bowl.
*ehem. da bole bugdetkan mana bape bowl suami & bape bowl isteri bedal ya..ekekeke =D*

Esoknya, plan nak memasak untuk suami..
So pagi tue kita breakfast cupcake & susu butterscotch.
Bangun pagi tue da usap² baby behave time mummy nak main masak² nanti. 
Daddy biasalah dia potong memotong, mummy hanya masak jee.
Alhamdulillah anak mummy nie dengar cakap..behave je dia walau dia aktif :) 
So lauk kita semalam...
1. Salmon lada hitam
*goreng begitu saje lumur serbuk black pepper & garam sikit*
2. Sambal udang.
3. Daging masak kicap.
4. Watermelon juice!
Semua nie favorite daddy..berselera daddy makan taw. 
Alhamdulillah dapat tunaikan permintaan daddy. Muahh!

No comments:

Post a Comment